Cursusaanbod PKZ

Cursusaanbod  PKZ

 

  • Voorlichtingsavond borstvoeding
  • Pilates voor zwangeren & na de bevalling
  • Shantala Babymassage
  • Live Webinar Meest voorkomende ongevallen bij 0 – 3 jarigen

Voorlichtingsavond borstvoeding

De lactatiekundige van ons samenwerkingsverband (VSV Zoetermeer) verzorgt 11x per jaar een voorlichtingsavond over borstvoeding voor zwangeren en hun partner.

Kosten: 15 euro per inschrijving, partner gratis.
Dit is inclusief koffie/thee en een naslagwerk.

Locaties en tijden

De avonden worden afwisselend op woensdag of op donderdag gegeven.

De zaal is geopend vanaf 18.30 uur. De presentatie start om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Haga Ziekenhuis Zoetermeer, Toneelzaal                     Toneellaan 1 in Zoetermeer

Opgeven kan via deze link of via je verloskundige

Datum Dag Locatie Ruimte
17 januari 2024 woe LLZ Toneelzaal
29 februari 2024 don LLZ Toneelzaal
27 maart 2024 woe LLZ Toneelzaal
22 mei 2024 woe LLZ Toneelzaal
19 juni 2024 woe LLZ Toneelzaal
24 juli 2024 woe LLZ Toneelzaal
29 augustus 2024 don LLZ Toneelzaal
18 september 2024 woe LLZ Toneelzaal
16 oktober 2024 woe LLZ Toneelzaal
28 november 2024 don LLZ Toneelzaal

 


Cursus Pilates voor zwangeren & na de bevalling

Veilig en verantwoord bewegen tijdens de zwangerschap is verstandig en belangrijk. In de drukte en hectiek van de dag, en zeker in deze tijd, is het belangrijk om bewust met je veranderende lijf om te gaan. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.!

Pilates biedt veel variatie in de oefeningen. Hierdoor blijf je fit en sterk en leer je ontspannen. Ook ga je beter voorbereid de bevalling in en kan je makkelijker omgaan met pijntjes en klachten van de zwangerschap.

Bevallen is een topprestatie! Hoe beter je conditie is, hoe gemakkelijker de bevalling vaak verloopt. Pilates oefeningen zijn een uitstekende manier om jezelf voor te bereiden op de bevalling. Er is aandacht voor houding, ademhaling en ontspanning. Na de bevalling zijn de lessen vooral gericht op het herstel en weer lekker in je vel komen.

Voor meer informatie over de mogelijkheden, kosten en aanmelden:

Annemiek Elkhuizen, gediplomeerd  Pilatesinstructeur

http://www.pilatesenmeer.nl

Cursus Shantala Babymassage

Cursus Shantala Babymassage

Een goede start voor jou en je baby!

Met een cursus Babymassage heb je een liefdevol moment in aandacht en contact met je baby. Het versterkt de band tussen ouder en kind en is een goede manier om je kindje beter te leren kennen en begrijpen.

Maar wist je dat babymassage ook veel voordelen geeft op gebied van fysieke onrust?  Massage werkt ondersteunend bij buikkrampjes, overstrekken, huilen en het verbeteren van het slaappatroon. Ook wanneer je een pittige bevalling gehad hebt, helpt massage om de spanning in het lijfje van je baby te verminderen.

Annette Hurkens van Babypraktijk Magenta is gecertificeerd Babycoach, docent babymassage, Droomritmecoach & onrustdeskundige en biedt al vele jaren persoonlijke begeleiding aan jonge ouders door middel van o.a. Shantala babymassage, slaapcoaching, babyvoetreflex, voetreflex voor mama’s, cursussen en workshops.

Zij maakt gebruik van verschillende massagetechnieken die helpen om een heerlijke ontspannen baby te krijgen. Daarnaast geeft zij veel praktische informatie over alles wat er belangrijk is op het gebied van slapen, ritme, hechting en babykwaaltjes en beantwoord zij al jouw babyvragen!

Een cursus babymassage vindt plaats bij je thuis in 3 lessen van 1,5 uur en wordt helemaal afgestemd op jouw persoonlijke situatie en behoeften.

Wil je meer weten?

Kijk op www.babypraktijk-magenta.nl voor meer informatie!

Mailen kan via: info@babyprakijk-magenta.nl

Telefoon: 06-52070369

Facebook: Babypraktijk Magenta

Instagram: babypraktijk_magenta

Live Webinar Meest voorkomende ongevallen bij 0 tot 3 jarigen

Een ongelukje zit in een klein hoekje, hoe goed je ook oplet. Vooral in en rond het huis. Een pleister plakken lukt vaak wel. Maar stel dat je kind zich heeft verbrand aan een kop hete thee, uit bed valt of zich verslikt in een hapje van een boterham? Weet jij wat te doen?

Van alle kinderen wordt de eerste hulp het meest bezocht door jonge kinderen. In deze 1,5 uur durende webinar vertelt een kinderarts in opleiding wat je kunt doen bij de meest voorkomende ongevallen bij baby’s en kinderen, en kun je al je

 

 

vragen kwijt. Na afloop krijg je toegang tot de e-learning en kun je alle behandelde onderwerpen nog een keer op je eigen tempo doornemen.

Waar gaan we het over hebben?

Je leert wat je moet doen bij de meest voorkomende ongevallen bij kinderen van 0 tot en met 3 jaar. Dit zijn:

1. Valpartijen

De meest voorkomende oorzaak van een bezoek aan het ziekenhuis. Bijvoorbeeld kinderen die van de trap, een commode, een stoel of een speeltoestel vallen.

2. Brandwonden

Een groot risico bij jonge kinderen. Vaak omdat ze de gevaren niet kennen. Verbranding ontstaat vaak door hete vloeistoffen zoals (kraan)water, koffie, thee of soep. Maar ook door een heet voorwerp of vlammen.

3. Vergiftiging

Jonge kinderen zijn geneigd om alles in hun mond te stoppen. Dit kan leiden tot vergiftiging. Wat als ze medicijnen aanzien voor snoepjes, een slokje schoonmaakmiddel nemen of een hapje nemen van een paddenstoel in het bos?

4. Verstikking en verslikking

Doordat de mondmotoriek nog niet optimaal werkt, hebben jonge kinderen een hoger risico om zich te verslikken. Bij verstikking wordt de luchtpijp afgesloten. Dit komt niet altijd door voedsel, ook kleine voorwerpen kunnen de oorzaak zijn.

5. Beknelling

Beknelling komt vaak voor bij jonge kinderen. Denk aan vingers tussen de deur in huis of bijvoorbeeld de auto.

6. Hoge koorts en koortsstuipen

Ieder kind heeft weleens koorts, maar wat doe je bij hoge koorts en hoe herken en handel je bij een koortsstuip?

7. Ernstige allergische reactie

Hoe merk je dat je kind een allergische reactie vertoont, en wat moet je dan doen?

Online kunnen we niet in de praktijk oefenen met reanimeren, AED, stabiele zijligging of verstikking/verslikking. Uiteraard kunnen we deze handelingen wel laten zien. Na het volgen van dit webinar en het doornemen van de e-learning is er ook de mogelijkheid om een praktijktraining EHBO bij Baby’s en Kinderen te volgen bij Schok & Pomp.

Voor wie is de webinar geschikt?

De live webinar is een eerste kennismaking met eerste hulp voor iedereen met (klein)kinderen van 0 tot en met 3 jaar en is eenvoudig vanuit huis te volgen. De webinar is 24 uur na de uitzending terug te kijken.

Door wie wordt de webinar gegeven?

Lyan Rodijk –

Arts met werkervaring binnen de Kindergeneeskunde, waaronder de spoedeisende hulp en intensive care

Aanmelden en kosten

De kosten voor het webinar bedragen €15,- inclusief toegang tot de e-learning.

Klik hier om je aan te melden

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar training@schokenpomp.nl