Kunstvoeding

Kunstvoeding

Ga je geen borstvoeding geven, dan zul je je in de komende tijd gaan verdiepen in wat het geven van kunstvoeding voor je inhoudt.

 

De vele varianten wat betreft de kunstvoeding zorgen ervoor, dat het maken van een goede keuze nog best een lastige klus is. Er zijn verschillende fabrikanten van kunstvoeding en daarnaast zijn er ook nog diverse samenstellingen. De keuze van de juiste voeding kun je maken in overleg met je verloskundige. Maar je kunt ook bij ons terecht met je vragen over de kunstvoeding.

 

Stuwing

Als je kiest voor kunstvoeding zullen je borsten toch borstvoeding gaan produceren. Dit uit zich in gezwollen, warme borsten, ook wel stuwing genoemd. Dit voelt niet prettig. Je kunt dit zo draaglijk mogelijk maken door een goede stevige BH te dragen. Daarom is het belangrijk om die tijdens de zwangerschap al in huis te hebben.

 

Fles en speen

Als je kiest voor kunstvoeding is het raadzaam een fles en een speen in huis te halen. Koop een speen die past bij de fles. Wanneer tijdens de kraamtijd blijkt dat de fles en de speen goed bij je kindje passen, kun je eventueel meer flessen aanschaffen.

Voor advies en eventuele aanschaf van een fles kun je op de openingstijden bij ons op kantoor terecht.

 

Voedingsadvies

De kraamzorgverlener zal je informatie geven over de bereiding van de voeding en het gebruik van de flessen. Het voedingsadvies wordt, in overleg met de verloskundige of op advies van het ziekenhuis, afgestemd op de behoefte van jouw baby.